Om raushet

I går var det verdens dagen for mental helse og i år var fokuset «Raushet» Det siste døgnet har jeg tenkt mye på dette med å være raus. Hva betyr det for meg og hva betyr det for mental helse. I morges kjente jeg at jeg hadde lyst til å skrive ned disse tankene mine og at jeg ville dele dem med der.

Å være raus,

I går var det verdens dagen for mental helse og i år var fokuset «Raushet» Det siste døgnet har jeg tenkt mye på dette med å være raus. Hva betyr det for meg og hva betyr det for mental helse. I morges kjente jeg at jeg hadde lyst til å skrive ned disse tankene mine og at jeg ville dele dem med dere.

Raushet er nemlig veldig viktig!

Det handler om å være raus med andre og ikke minst å være raus med seg selv.

Å være raus med andre handler om å ha respekt for andre mennesker. Å akseptere at vi er likeverdige, selv om vi har forskjellige meninger og oppfatninger eller er på forskjellige stadier i livet og i samfunnet. Det handler om å sette fordommer til side og å tenke seg om før man dømmer andre.

Din sannhet er ikke nødvendigvis andres sannhet. Din sannhet er skapt av din verden og dine opplevelser akkurat som andres sannhet er skapt av deres verden og deres opplevelser.  

Det handler om å se andre, smile til en ukjent på gata, strekke ut en hånd til noen som trenger det. Ta en telefon til noen du ikke har pratet med på en stund.

Aksepter at andre kan feile, våg å  tilgi.

De handler om å prøve å sette egoet til side, om å unne andre suksess og lykke, og å tørre å åpne seg for andre.

Det får meg til å tenke på yoga mantraet «Lokah Samastah Sukhino Bhavantu» -Må alle levende vesener få være lykkelige, likeverdige og frie, og må mine tanker, ord og handlinger være med på å bidra til å oppnå dette.

Det du gir ut kommer alltid tilbake! Gi kjærlighet, få kjærlighet.

Å være raus med seg selv er minst like viktig. Hadde jeg vært rausere med meg selv tidligere, hadde jeg nok unngått å ende med en kronisk utmattelses- syndrom diagnose og jeg er ikke alene. Utmattet og utbrent er blitt den nye folkesykdommen. Vi må senke kravene til oss selv og begynner å praktisere mer selv aksept og «selflove»  

Det å vite i hjertet og hodet at du er bra nok, akkurat som du er.  At du er verdifull både for deg selv og mange rundt deg.

Ikke sammenlign deg med andre, ikke gå på akkord med deg selv for å leve opp til andres forventninger, vær ditt eget frie herlige selv!

Våg å stå opp for deg selv, kommuniser det du mener og føler på en respektfull måte.

Aksepter at du ikke er perfekt, gi deg selv rom til å feile. Tilgi deg selv. Ikke bær med deg gamle byrder.

Tør å åpne opp og å  være sårbar, sårbarhet kan være en styrke.

Lær deg å sette grenser, både for andre og deg selv. Ikke la andre bestemme hvordan du skal leve ditt liv.

 

Gi deg tid til deg selv <3 Vær tilstede i ditt eget liv <3 La deg begeistre av de små flotte øyeblikkene <3 Lev med en takknemlig og ydmyk holdning <3

You yourself, as much as anybody in the entire universe, deserve your love and affection - Buddha

 

 

 

2

Flott emne i riktig tid! godt skrevet stå på med bloggen.

Hilsen jaevelungene

jævelungene: Tusen takk :-D

Skriv en ny kommentar